206 werkzoekenden en inactieven proeven van verschillende jobs op de Horecadag

Na 3 succesvolle edities van 'Hospitality Heroes', vond het startschot van editie 4 plaats in Antwerpen en Gent. Eén ding is zeker: er zijn genoeg gemotiveerde mensen die aan de slag willen in de horeca. De opkomst was groot met 206 deelnemers. Samen met onze partners zorgden we voor het duwtje in de juiste richting.
Dinsdag 13 February 2024

Het startschot van het opleidings- en tewerkstellingsproject ‘Hospitality Heroes’ bestond uit 3 interactieve horecadagen. Samen met onze partners (VDAB, Stad Antwerpen en Stad Gent) verwelkomden we werkzoekenden, anderstalige nieuwkomers, niet-beroepsactieven en OCMW-cliënten. Ze proefden van verschillende horecajobs tijdens laagdrempelige, interactieve workshops, nl. keukenmedewerker, hulpkok, kamerdienstmedewerker, zaalmedewerker en medewerker afwas- en snijtechnieken. Na de workshops vonden persoonlijke selectiegesprekken plaats met trajectbegeleiders. Op basis van deze gesprekken selecteren we de gemotiveerde deelnemers die dit voorjaar een opleiding naar keuze zullen aanvatten.

Het succes van de horecadagen toont dat onze sector een grote aantrekkingskracht heeft en kansen biedt. Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er heel wat verborgen talenten die we maar al te graag verwelkomen en kansen geven. Samen met onze partners gaan we naar hen toe en ontvangen we hen op de meest gastvriendelijke manier.

vertelt Robin Vanderelst, directeur van Horeca Forma.

De goede samenwerking met VDAB, Stad Antwerpen, Stad Gent en de organisaties die dichtbij de doelgroepen staan (Ligo, Atlas, Kopa, GATAM, OCMW) loont. Samen maken we met dit project het verschil voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Na de opleidingen volgt er een diploma uitreiking voor zij die het opleidingstraject succesvol afronden. Nadien kunnen ze meteen aan de slag in de horeca. Ook hierbij ondersteunen en begeleiden we hen om een duurzame tewerkstelling te verzekeren.