Dranken

Advanced mixology: nieuwe technieken voor je signature cocktails Nieuw

Opgelet: deze out-of-the box opleiding kan jouw kijk op cocktails voorgoed veranderen. Je kruipt namelijk voor één dag in het hoofd van topbartender Ran van Ongevalle (Bar Ran).  

één dag Ervaren

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Deze mixology opleiding gaat voorbij de basis, voorbij de cocktailklassiekers. Onder begeleiding van topbartender Ran van Ongevalle (Bar Ran) vergroot je je kennis van cocktails, waardoor je in staat bent om originele creaties te maken. Opgelet: deze out-of-the box opleiding kan jouw kijk op cocktails voorgoed veranderen.   

Wat ga je leren?  

"Kennis is niets waard, als je het niet kan doorgeven," vindt Ran en dat is precies wat hij doet in deze praktijkgerichte opleiding.  

  •  Je leert nieuwe producten kennen en verbreedt jouw productkennis.  

  • Je leert smaken beter begrijpen: paren, verstevigers én contrasten. Met contrasten creëer je een derde smaakdimensie in je cocktail. 

  • Je verdiept jezelf in cordials, siropen en infusies & het effect van verse kruiden en vruchten (dille, citroen, basilicum, …) op je drank.   

  • Je gebruikt de carbonisatietechniek -dat kan simpelweg met de Sodastream- voor bruisende cocktails.  

  • Ran maakt je wegwijs in de techniek van fat-wash en milk-wash.   

  • Elke nieuwe cocktail die je creëert, is een stap in je zelfontwikkeling, dus creëer je er tijdens de opleiding 2 tot 3

  • Je krijgt praktische tips om deze drinks voor te bereiden, lang te bewaren, te batchen, … kortom de opleiding is afgestemd op de horeca. 

Trainer

Ran van Ongevalle (Bar Ran)

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding is er voor bartenders, sommeliers, chefs, … die de basisprincipes van mixology beheersen en de cocktailklassiekers onder de knie hebben: whisky sour, daiquiri, mojito, old fashioned. 

Ben je een beginner? Volg dan eerst de opleiding Intro tot mixology, de kunst van cocktails mengen.

Agenda

Advanced mixology: nieuwe technieken voor je signature cocktails

  • dinsdag 7 mei 2024 - 10:00 - 16:00
Brugge

Mas, Academiestraat 10, 8000, Brugge

(Google Maps)

Op 25min wandelen van Brugge station. Parkeren op straat of Betaalparking Biekorf.

Prijs
Gratis deelname
Voorbeeldtraject
Voor beginners: Intro tot mixology, de kunst van cocktails mengen.  Voor gevorderden: deze opleiding.
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.