Food

Een plantaardig alternatief, zo eenvoudig kan het zijn Nieuw

Zonder extra investeringen, toch je menukaart opwaarderen met enkele leuke, toegankelijke vegan gerechten? Die ook in de smaak vallen bij niet-veganisten? Dan is deze praktijkopleiding met chefkok Annelies Van Mol van Plantbeest precies wat je zoekt. 

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Zelfs als je niét van plan bent om je te specialiseren in de plantaardige keuken, kun je nog steeds heerlijke vegan gerechten aanbieden. Dat is waar het om draait in deze professionele kookworkshop met chefkok Annelies van Mol. Ze introduceert je in de spelregels van de veganistische keuken, zonder te verzanden in complexiteit.  

Hoe bouw je een rijke salade op zonder dierlijke componenten zoals eieren of honing? Wat zijn toegankelijke plantaardige proteïnes? Hoe kan je met alledaagse ingrediënten een evenwichtig vegan alternatief samenstellen?

Flexibiliteit is key: je krijgt veelzijdige basisrecepten mee naar huis, die makkelijk aanpasbaar zijn volgens het seizoen, de prijs van de ingrediënten en de wensen van de klant.    

Wat ga je leren? 

  • De essentiële kooktechnieken voor een beperkt plantaardig aanbod voor jouw (brasserie)keuken.
  • Je bereidt maaltijdsalades zoals bv. een alternatief voor de Caesar salade, comfort foods zoals vegan pastagerechten en desserts. Pluspunt: de gerechten zijn ook lactose- en glutenvrij en zonder geraffineerde suikers
  • Creatief en efficiënt vegan koken, praktisch benaderd: mise-en-place, kostprijsberekeningen, recept templates, … 
  • Een frisse kijk op de plantaardige keuken en nieuwe inspiratie op technisch vlak.

Voor wie?

  • Laagdrempelige opleiding voor deelnemers zonder ervaring met plantaardig koken.
  • En tegelijk vernieuwend voor deelnemers met een achtergrond in de plantaardige keuken.

Trainer

Annelies Van Mol (Plantbeest by Tartelies)

 

Agenda

Een plantaardig alternatief, zo eenvoudig kan het zijn

  • donderdag 6 juni 2024 - 10:00 - 16:00
Merelbeke

Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833 A, 9820, Merelbeke

(Google Maps)

Gratis parking voor de deur.

Inschrijven bijna volzet
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.