Dranken

Slow coffee en cold coffee

In deze praktische workshop leer je van een ervaren barista hoe je filterkoffie opgiet volgens de regels van de kunst en hoe je de lekkerste cold en iced coffees klaarmaakt.

één dag Voor alle niveaus

Horeca Forma is de officiële vormingsorganisatie voor de horecasector Paritair Comité 302. Ons gratis aanbod is enkel bedoeld voor:

  • Horecawerknemers in het Paritair Comité 302 (vaste werknemers (deeltijds en voltijds) en extra's)
  • Werkzoekenden die in het voorbije jaar gewerkt hebben in de horecasector (PC 302)
  • Horecawerkgevers (PC 302) met personeel dat opleidingen volgt bij Horeca Forma

Per opleiding kunnen de toelatingsvoorwaarden lichtjes afwijken. Inschrijvingen van zaakvoerders zonder RSZ, particulieren, jobstudenten, flexi's, vrijwilligers,... worden geweigerd.

Over deze opleiding

Deze professionele 1-daagse workshop bestaat uit twee modules: slow coffee enerzijds en cold coffee anderzijds. Je ontdekt nieuwe recepten, opgiettechnieken en zetwijzen.

Module 1: slow coffee

De makkelijkste manier om een heerlijke kop koffie te zetten? Da’s opgieten! Je leert van een professional wat de theorie is achter slow coffee, ook bekend als filterkoffie. Daarna steek je zelf de handen uit de mouwen. Aan het einde heb je verschillende methodes en recepten op zak waarmee je in jouw zaak aan de slag kunt.

Wat leer je in deze module?

  • Welke details filterkoffie écht lekker maken (extractietheorie)
  • De 7 factoren die de smaak van slow coffee beïnvloeden
  • Welke soorten koffie er bestaan
  • Hoe je filterkoffie zet voor een grote groep (batch brew)
  • Wat het verschil is tussen de verschillende manuele zetwijzen (V60, Kalita, Chemex, French Press, Aeropress,…)

Module 2: cold coffee

In de zomer hoef je echt niet minder koffie te verkopen, zelfs als de temperaturen stevig de hoogte ingaan. In deze module maak je je menukaart zomerproof met heerlijke koude koffies. Je leert van een professionele barista hoe je ze precies maakt en er een bestseller van maakt.

Wat leer je in deze module?

  • Hoe je koude dranken op basis van espresso en filterkoffie bereidt
  • Wat het verschil is tussen cold drip en cold brew 
  • Hoe je populaire drankjes als latte frappe en iced matcha maakt

Trainer

Sophie Boonen (Koffieboonen)

Agenda

Deze training komt nog terug. Toon alvast je interesse of organiseer deze training bij jou in de zaak.

Deze opleiding liever in het bedrijf?

Vanaf 8 deelnemers komt de trainer naar jou toe.

Bedrijfsopleiding aanvragen
Prijs
Gratis deelname
Goed om weten

Inschrijven verplicht.

Je krijgt een getuigschrift van Horeca Forma.